DANCHI DANCHI DANCHI

uhff

Är det rätt att övervaka skolor med kameror?

Är det rätt att övervaka skolor med kameror?

Ja, dygnet runt.
73% (193)
Ja, men bara kvällar och helger.
17% (46)
Nej.
10% (27)

Totalt har 266 personer röstat




MEEEEEEEEEN

cdgdfdfr hoppets låga falna och dö

Marknaden för datorprogram till mobiltelefoner och surfplattor, så kallade appar, har exploderat. Det har man tagit till sig i Malmö, där man startat Sveriges första yrkesutbildning i hur man programmerar och marknadsför just appar.

– Jag är ingen Lisbeth Salander-typ, så det här med koder kan ibland vara rätt krångligt. Men jag tycker jättemycket om mina klasskompisar, att man samarbetar kring appar och att det finns så mycket idéer, säger Victoria Blomberg, som är en av eleverna.

Det är mest killar som sitter bland kaffekoppar, förlängningsladdar och datorer i föreläsningssalen, men åtminstone en handfull tjejer har också valt att gå den ettåriga yrkesutbildningen i Malmö. Det är egentligen en ganska brokig skara elever, berättar Marie Bjelksäter som är ansvarig för kursen.

– Några kommer från marknads- eller reklambyråer, några är programmerare och några är hantverkare.

Marknaden för appar, eller applikationer till mobiltelefoner och surfplattor, har exploderat de senaste åren.  Med de nerladdningsbara apparna kan man till exempel spela spel, köpa saker, kolla på filmer, eller kanske lyssna på Sveriges Radio.

Utbildningen täcker givetvis själva programmeringen, men eleverna lär sig också att marknadsföra och sälja sina appar.

Det var efterfrågan bland företagen som gjorde att man drog igång utbildningen i höstas. Snart ska den första kullen ut på praktik och näringslivet är fortfarande mycket intresserat.

– Jag får mejl minst en gång i timmen från företag som vill ha våra studenter. Det är inte bara från svenska bolag utan även från Singapore, Kambodja, London och New York. Det är en stor efterfrågan, säger Marie Bjelksäter.

 

AVSKUM! SKJUT!

Åt helvetet med Caca

Säg inte att den förbannade hyndan har spytt ur sig mer avskräde...

Skjut.

Dränk dig själv på Venice Beach

Veronica, 21, bor sedan två år tillbaka i Santa Barbara i Karlifonien och pluggar till filmproducent. På bloggen an du följa hennes vardag och helg, hennes underbara vänner, filmfestivaler, resor, fester, skola och mycket mer.

Skrattet som kom upp som en sur uppstötning och lämnade en smak av resignation i munnen. Och där står då denna vedervärdiga hjärndöda fjortis som rest till drömmarnas stad för att försöka bli en... filmproducent--- men som många andra kommer att sluta i porrfilm, prostitution och knark, om inte återvändsgränden redan lett ned till den sorgliga gatustumpen.

Nej, imbeciller skall man inte dalta med. Omskolningsläger är det enda botemedlet.


Hemligt

Flygande sjökor