Retrospektion

Det faller sig som så att vi således lever i en retrospektionens tidevarv; här, där ingen framtid finns, kan man bara finna glimtar av värme i det försvunna; det som inte längre finns. Den förgångnas utopier lever vidare, som minnesstenar till tidsepoker där man vågade drömma; nu finns det enkom drömmar om vilka mardrömmar som kommer. Inte ens de förvirrade själar som på något vis intalat sig att morgondagen har någonting att visa upp som vi inte redan nu kan skåda på något vis och finna repulsivt, inte ens de kan beskriva någonting att faktiskt se fram emot. Självkörande bilar rakt ned i helvetetshål; en automatiserad röst i varje telefonsamtal; deras drömmar om framtiden är bara mardrömmar förskönade med dyrbara klädesplagg. Deras självsäkra tro är ett hyckleri vars grund och botten är att jämföra med religiösa vanföreställningar; de lovar denna fantasi, denna ’singularitet’; men framtiden är bara ett stort svart ensamt hål. Alienationen, atomiseringen, fragmenteringen, kommer oförändrat att fortgå. Ramarna, utanpåverket, ser inte längre likadant ut; men allting annat är och förblir detsamma. Golven är sönderätna av termiter, och fönstren har fallit i bitar; glaset ligger på trottoaren. Kalla vintervindar blåser in genom hålen i fasaden. Vi står alla lika nakna inför denna mardröm.
 
Såtillvida vi vet att någonting måste göras, kommer vi ändock aldrig att göra det. Istället, tittar vi tillbaka. Vi minns tider då det inte var riktigt lika akut, då allting inte var lika hopplöst; då vi visste att framtiden faktiskt fanns. Men världen är en lekplats för kalla, känslolösa reptilhjärnor; borgerskapet och algoritmerna; tekniken vissa ser som så ’omhuldande’ är bara samma gamla skit om igen; ett nummer, en kvantifiering; de talar om data som objektiv matematik—men vem väljer vad som numreras, vad som kvantifieras? En sjukhuskorridor klassificerad som ’rum’ och du har inte längre lika många patienter i väntrummet.
 
Ned med allt! Ned med lagar! Ned med samhället! Lag och ordning—Nej fy fan! Åt helvete med skiten! Död åt eliten! Ingenting av värdo i branden skall gå förlorat!