MERA KÄRNKRAFT

Kärnkraftsmotståndet ökar, enligt en ny undersökning som Synovate gjort för Dagens Nyheter.

Mer än dubbelt så många 36 procent som år 2008, då 15 procent var för avveckling, vill nu avveckla de svenska reaktorerna.

Andelen som förespråkar en utbyggnad är nu 21 procent, för tre år sedan var det 47 procent, skriver DN.

Mätningen har gjorts efter kärnkraftskatastrofen i Japan och förändringen i opinionen är jämt fördelad över svenska folket, enligt Synovate.

Att jämförelsen görs med 2008 och inte 2009 eller 2010 beror på att Synovate inte gjorde någon liknande undersökngn de åren.

1000 personer från 16 år och uppåt intervjuades via telefon under perioden 15-18 mars i år.

Svensk avskumstrupper till Libyen

Jag hoppas att varenda en dör.

Bajsålder

"Jag tycker vi skall köpa en vaniljglass, och sedan bajsa på den så att det blir som ischoklad. Sedan om det är så där rinnigt så blir det som chokladsås, utsökt."

"Tänk om man dog av att inte bajsa. Typ man hade en plugg i röven. Åh, nej. Neeeej." Skrattet fortsatte som en ostoppbar flodvåg som välde över världsalltet. "Vad fan..."

"Har du tänkt på att om vi människor var som fåglar eller så, och bara gick runt och bajsade på varandra, det skulle vara konstigt. Då skulle man vara tvungen att ha ett hål i kläderna. Jag har pratat med mor om detta dilemma."

Vämjeligt.

Det kan inte vara senare än middagstid och redan ligger solen nedanför horisonten. Mörkret har redan brett ut sig och allting känns som en vinterkväll så när som på det faktum att det inte är särskilt kallt just för tillfället. Det är ingen snö någonstans. Se där, där står den där sluddrande typen med sin bandyklubba, och han pekar upp med denna mot en best till buss, en dubbeldäckad monstrositet med någon turistbyrås logotyp på sidan.

 

En äldre man med slitna rynkor sitter bakom ratten, han är nog en Japan, för det här är tydligen Japan, och från busstationen rullar vi ut, chauffören, som talar tydlig engelska, säger att vi skall söderut. På lent asfalterade motorvägar förbi skyltar för mot och rastplatser rullar vi, och snart är all annan trafik som försvunnen. Det börjar snöa, eller det ser i alla fall ut som snö som faller där ute, men när vi efter en tunnel tagit av från motorvägen och svängt upp utanför en grind till en brinnande flottbas över vilken vagga den förkastliga och rättmäteligen bespottade Förenta staternas vedervärdiga stjärnbaner till flagga, och när samtliga passagerare stigit av och vi rört våra skor i snön märker vi att det är ingenting annat än vulkanisk aska.

 

Blixtar ljungar från himlen och så när hela världen av gatlyktorna färgats vämjeligt orange så uppenbarar sig i landskapet av blixtarna illuminerat de höga ventilationstornen från en kärnkraftsstation, röda och vita med blinkande ljus som flygplansvarningar; och bortom denna syn spyr en vulkan ut aska och från de mörka gasmolnen som vältrar sig som bymoln gör om sommaren i något kolliderande frontsystem skjuter då och då fram glödande lavabomber och ned för slutningar rullar mullrande och tungt pyroklastiska flöden och chauffören, nu ganska orolig, säger att vi måste ha åkt åt helt fel håll.

 

Och när jag från dröm vakna, utanför mitt fönster faller snö...

 

 

ERA FÖRBANNADE AS!

Ur Hem & Hyra, Mars 2011:

 

Vid årskiftet trädde den nya lagen om allmännyttiga kommunala bostadsföretag i kraft. Till grund för lagen ligger en uppgörelse som träffats mellan Hyresgästföreningen och SABO, de kommunala bostadsbolagens samarbetsorganisation, och Fastighetsägarna, som företräder de privata hyresvärdarna.

 

LAGEN I KORTHET:

1. De kommunala bostadsföretagen styr inte längre vilka hyror de privata värdarna får sätta. Tidigare förhandlades hyrorna för de kommunala bostäderna först. Sedan fick de privata värdarna i princip höja hyrorna lika mycket. En privat värd fick ha högst fem procent högre hyra än en kommunal lägenhet. Nu förhandlar de privata värdarna direkt med Hyresgästföreningen.

 

2. Kommuner får inte ge det allmännyttiga bostadsföretaget några fördelar gentemot något privata bostadsföretag. Om kommunen gått i borgen för lån som bostadsbolaget har och företaget genom det får en längre ränta än man annars skulle ha, måste kommunen ta ut en så kallad borgensavgift.

 

3. Det kommunala bostadsbolaget skall drivas på ”affärsmässiga principer”. Bolaget skall utgå ifrån vad som är bäst för företaget och sträva efter en långsiktig marknadsmässig avkastning. Samtidigt skall bolaget ta ett samhällsansvar. Hur stor avkastningen skall vara har tolkats olika.

 

4. En ny skyddsregel infördes mot kraftiga hyreshöjningar. Regeln gäller dock inte fullt ut vid renoveringar, t.ex. stambyten.

FÖRBANNADE JÄVLAS AS FASTIGHETSÄGARNA ÅT HELVETE, SKJUT DEM I HUVUDET FÖR FAEN

Tidssmärta

Tiden lider, ögonen svider, dagar far förbi och allting omgärdas av ett dis, glömskans dis som snart jagar bort alla sammanhängande minnesintryck och ersätter dem med förryckta minnesbilder utan mening. Det här är tårarnas tid, dårarnas tid likväl, framtiden tornar upp sig som en morbid mardrömskreation, ett förskräckligt monstrum som likt en ohygglig kilometerstor dammsugare suger i sig allting och sprutar ut det som moln av damm, allting pulveriserat och förpassat till askhögar. Se där, borgerskapet och deras knähundar, fördärvliga lakejer, se hur dem står där i sina styrelserum och klappar varandra om ryggen, brottslingar, avskum; deras munnar sladdriga, osäkert spottar de alltmedan de yrar om den fria marknaden.

Jävla skit. Åt helvete.